Lid worden

Vanaf 6 jaar kun je lid worden van de Lodewijck van Praetgroep. Lijkt het je leuk, kom dan vrijblijvend vier keer meedoen. Je neemt deel aan alle activiteiten en je maakt kennis met Scouting en met de groep.

Vind je het leuk, dan kun je je inschrijven als lid. Ieder jaar in september worden de nieuwe leden geïnstalleerd na het ‘overvliegen’ en mag je je scouting-uniform dragen.

De kleur van het uniform geeft aan bij welke speltak je zit. Een scoutingblouse is te koop bij de ScoutShop, de das en tekens ontvang je van de leiding tijdens de installatie. Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Op dat moment hoor je er echt bij! 

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van de Lodewijck van Praetgroep, word je automatisch ook lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting…

  • beleef je uitdagende activiteiten
  • ontmoet je nieuwe vrienden
  • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden
  • leer je je eigen grenzen ontdekken
  • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop
  • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine
  • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld
  • ontmoet je mensen uit andere culturen
  • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS
  • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships

Contributie

Welpen€42,00 per kwartaal
Zeeverkenners€55,50 per kwartaal
Wilde Vaart€55,50 per kwartaal
Loodsen€24,00 per kwartaal

Onze vereniging maakt gebruik van een digitale machtiging. De contributie wordt in de eerste maand van het kwartaal geïnd. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Kampgeld

De kampen staan financieel los van de contributie. Door het jaar heen worden er door de groepen diverse acties georganiseerd om geld te verdienen voor de kampen. Het kampgeld is afhankelijk van die acties en de prijs van de gehuurde accommodatie. Per kamp zal daar een apart bedrag voor gevraagd worden.

Leiding worden

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel.

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Doe dan 4x gratis mee of neem contact op met het groepsbestuur.