Over ons

Wij zijn een scoutinggroep in Mijnsheerenland, Hoeksche Waard. De Lodewijck van Praetgroep (afgekort LvP) biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in samenwerking, verantwoordelijks gevoel en zelfstandigheid. Ons clubhuis ligt in een park aan de Binnenmaas, met ruimte om te zeilen, te spelen en avonturen te beleven op het land en op het water.

Scouting is een superleuke en actieve manier om vrije tijd te besteden. Als je lid bent ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei lokale, landelijke of internationale evenementen.

Welpen Scouting Mijnsheerenland Hoeksche Waard

Speltakken

Al vanaf 6 jaar is er bij ons van alles te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter het avontuur. Onze scoutinggroep bestaat uit verschillende speltakken. Deze speltakken zijn op leeftijd ingedeeld en hebben allemaal hun eigen leidingteam, waarvan één persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Welpen

De welpen zijn jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar. Ze spelen samen in de jungle, waar ze met Mowgli en Shanti op pad gaan en allerlei dieren tegenkomen. Samen met deze dieren beleven de welpen spannende avonturen! Deze groep komt zaterdagochtend bij elkaar om te knutselen, hutten te bouwen en spellen te doen in het clubhuis en in het park.

Zeeverkenners

Vanaf 10 jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze krijg je bij de zeeverkenners. De zeeverkenners zijn meiden en jongens van 10 tot 15 jaar. Hier leren de kinderen onder andere zeilen, wrikken en roeien. Natuurlijk worden er ook typische landactiviteiten gedaan, zoals tochten lopen, vuur maken en pionieren.

Wilde Vaart

De wilde vaart zijn jongeren van 15 tot 18 jaar. De wilde vaart verzinnen en organiseren hun activiteiten zelf en organiseren zelfs hun eigen zomerkamp. Bij de wilde vaart staat het programma in het teken van waterwerk in combinatie met waar ze zin in hebben. De Wilde Vaart heeft geen leiding, maar begeleiding. De begeleiding motiveert, inspireert en ondersteunt de wilde vaart waar nodig, maar het meeste doen ze zelf.

Loodsen

Loodsen zijn alle jeugdleden die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn. Loodsen worden gezien als jeugdleden, omdat je als loods de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de wilde vaart hebt doorgemaakt.